EU Prosjekt: eIDAS

Aksesspunkt Norge AS deltar i EU's eIDAS-prosjekter

eIDAS handler om at utenlandske personer og bedrifter kan logge seg på selvbetjeningsløsninger på tværs av landegrenser. Ordningen gjelder bare for selskaper etablert i et annet land og EU/EØS borgere bosatt i et annet land. For eksempel er utenlanske studerende som ønsker at søke optakelse på norske utdannelser.

Den enkelte myndighet, vurderer hvilke av sine elektroniske tjenester og brukssituasjoner som kan være relevant for innbyggere og næringsliv i andre land, og dermed omfattet av eIDAS EIDAS-forskriften krever at elektroniske tjenester anerkjenner eID fra et annet EU / EØS-land. Dette betyr at onlinetjenesten kan stole på at brukeren er den som de publiserer.

Aksesspunkt Norge rolle

Aksesspunkt Norge ser implementeringen av eIDAS som en naturlig del av et mer integrert EU, og ønsker å være en del av integrasjonsmulighetene for å gjøre prosessene mer digitaliserte.

Aksesspunkt Norge har utviklet og etablert en løsning som kan logge inn i den nasjonale eID gatewayen og kommunisere med andre eID gateways i EU.

HVILKEN LØSNING PASSER BEST FOR DEG?
Klikk her >>

HAR DU BEHOV FOR HJELP?

Ring

21 08 48 30

Ring

Ring til oss nå